Islak kekin şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce sosunuzu hazırlayın. Sos biraz ılık olursa kek sosu daha iyi emer. Kek sosunun çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin.
Keki ıslatmak için süt ne zaman dökülür?
*Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirip dilimleyip üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküyoruz. İsterseniz kekinizin üzerine muhallebi, çikolata sosu veya beyaz çikolata sosu dökebilirsiniz. Ben beyaz çikolata sosunu tercih ediyorum.
Islak kek ne zaman ıslatılır?
Sos için; süt, şeker, kakao ve yağı bir tencerede kısık ateşte kaynayana kadar pişirin (yaklaşık 10 dakika). Kek fırından çıktıktan sonra ilk 5 dakika bekleyin, kürdanla delikler açın, dilimleyin ve üzerine acı sosu dökün. Kekin ve sosun sıcak olduğundan emin olun, aksi takdirde emmeyecektir.
Islak kekim neden ıslak olmuyor?
Islak kek neden nemli çıkmaz? Islak kek yaparken en sık yapılan hatalardan biri sostur. Bu işlem keki kurutur. Kek yeterince kabarmamışsa veya kek veya sos soğuksa kek nemli çıkmaz.
Kekin ıslak olması için ne yapılır?
Bu noktada keki daha sulu yapmak için süt miktarını artırabilirsiniz. 1 çay bardağı yağ ekleyin. 2 yemek kaşığı kakao ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırıp bir süre pişirin. Kaynadığında ocaktan alın.
Kek sıcak mı çevrilir soğuk mu?
İşte keki kalıptan kolayca çıkarmanın yolu: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve tabanına ve çevresine un serpin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez koyun, kalıbı ters çevirin ve bekleyin.
Kek sıcakken mi kesilir soğukken mi?
Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendirmeden kesmeyin ve servis etmeyin, ancak toparlanması için zaman tanıyın.
Süt yoksa keki neyle ıslatılır?
Süt yoksa su. Meyve suyu
Keki ıslatmak için su kullanılır mı?
Ancak, evde ne süt ne de yoğurt bulunan kek yapmak istediğimiz durumlarla sık sık karşılaşmışızdır. Bu durumlarda aslında bir kurtarıcı vardır. O da sudur. Ayrıca, laktoz intoleransı olan kişiler keklerini suyla hazırlayıp gönül rahatlığıyla yiyebilirler.
Kekin nemli olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Islak kekin piştiğini nasıl anlarız?
Kürdan kekinizden temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Harç kekinize yapışıyorsa henüz pişmemiş demektir. Kekinizin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol etmeyin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyana kadar dilimlemeyin.
Keki ıslatmak için süt ne kadar?
Yorumlar471. Yapanlara şunu söylüyorum, keki 2 su bardağı sütle ıslatırsanız çok olur. 1 su bardağı süt yeterlidir.
Islak kekin sosu sıcak mi dökülür soğuk mi?
Bunu yapmak için tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve iyice karıştırın. Baharatlı ve hafif koyu bir sos elde edeceksiniz. Kekinizi fırından çıkarın, hala sıcakken dilimleyin ve üzerine baharatlı sosu dökün. Bu nedenle hem kekin hem de sosun sıcak olması çok önemlidir.
Islak kek kaç dakika dinlenmeli?
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. (Fırına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir.) Pişen keki dışarıda 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine sosu döküyoruz. Afiyet olsun.
Islak kek sosunu neden çekmez?
Kekinizin hayal ettiğiniz kıvama gelmemesinin ve sosu emmemesinin başlıca nedeni, sosu döktüğünüzde kekin veya sosun soğuk olmasıdır. Kek ve sos birleştiğinde her ikisinin de sıcak olduğundan emin olun.
Kek soğuk şerbet sıcak olur mu?
Örneğin, Revani gibi pasta tatlılarında, kekin soğuk, şerbetin sıcak olması gerekir. Bu, Revani’nin süngerimsi yapısının şerbeti kısa sürede emmesini sağlar ve en iyi sonucu verir. Sarma veya Baklava gibi tatlılarda ise durum tam tersidir.
Şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu?
Tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız. İkisi de sıcaksa, tatlınız hamur gibi olabilir. İkisi de soğuksa, şerbetiniz küçülmez. Ayrıca, baklava gibi tatlılar için, tatlı iyi pişmişse, hem şerbet hem de baklava sıcak olarak dökülebilir.
Kek sıcakken mi kesilir soğukken mi?
Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendirmeden kesmeyin ve servis etmeyin, ancak toparlanması için zaman tanıyın.
Kekin nemli olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.