Ev sahibi kiracının evde hayvan beslenmesine karışabilir mi?
Ev sahibi evcil hayvan beslemeyi engelleyebilir mi? Kiracının evde evcil hayvan beslemesini yasaklayan bir hüküm yoktur. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 18. maddesine göre apartman sakinleri birbirlerini rahatsız etmemek, birbirlerinin haklarını ihlal etmemek ve yönetim planına uymakla yükümlüdür.
Hayvan besleyen komşu nereye şikayet edilir?
Komşularınız, beslediğiniz hayvanın çok fazla gürültü yaptığını söyleyerek il çevre müdürlüğüne şikâyette bulunabilir.
Evde kedi beslemenin cezası var mı?
Evcil hayvan beslemek suç veya kabahat değildir.
Evcil hayvan beslemek tahliye sebebi mi?
Bu durumda kişinin evcil hayvanı olabilir. Ancak apartman sakinleri, evcil hayvanın agresif davrandığı veya çok fazla gürültü yaptığı gerekçesiyle evcil hayvanı ve sahibini evden çıkarmak için dava açabilirler.
Ev sahibi kiracının evine izinsiz girerse ne olur?
Ev sahibi izinsiz eve girebilir mi? Ev sahibi, kiracının evine izinsiz giremez. Ancak izinsiz eve girerse TCK 116’da düzenlenen ikamet dokunulmazlığını ihlal suçunu işlemiş olur. Bu nedenle; ev sahibi izinsiz eve girerse bu durum cezai takibata yol açacaktır.
Ev sahibi kiracının çıkması için ne yapmalı?
Yeni malik, kiracıya bu durumu, taşınmazı edinmesinden itibaren bir ay içinde yazılı olarak bildirmek zorundadır. Yeni malik, bildirimden itibaren 6 ay sonra dava açarak veya kira sözleşmesinin bitiminden itibaren bir ay içinde dava açarak kira sözleşmesini feshedebilir.
Komşunun köpeği havlıyor nereye şikayet edebilirim?
Alo 153 Hayvan Ambulansı Geceleri rahatsız eden sokak köpekleri sorunu.
Komşum horoz besliyor nereye şikayet edebilirim?
Belediye veya Muhtarlık Öncelikle yaşadığınız belediye veya muhtarlık ofisine başvurabilirsiniz. Çoğu belediyenin horoz gürültüsü de dahil olmak üzere gürültü kirliliğiyle ilgili düzenlemeleri vardır. Şikayetinizi yazılı olarak iletmeniz ve mümkünse ses kayıtları gibi kanıtlar sunmanız önerilir.
Dairede köpek beslemek yasak mı?
Ancak apartmanlarda yaşayan evcil hayvan sahipleri bazen yaşadıkları binada evcil hayvan beslemenin yasak olup olmadığı konusunda tereddüt yaşarlar. Avukatlar olarak bu konu hakkında bize sık sık sorular sorulur. Türk yasalarına göre apartmanda evcil hayvan beslemek yasak değildir.
Yasal olarak evde kaç kedi beslenir?
HAYKURDER’in incelediği Hayvan Refahı Yasası Uygulama Yönetmeliği taslağında, konut sitelerinde ve apartmanlarda tutulabilecek hayvan sayısını sınırlayan bir düzenlemenin yer aldığı öğrenildi. Düzenleme, konut sitelerinde ve apartmanlarda 3 köpek veya 5 kedi sınırını öngörüyor.
Sahipli hayvanlar nereye şikayet edilir?
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun temel ilkelerinden biri de tüm hayvanların eşit doğduğu ve yaşama hakkına sahip olduğudur. Bu kanunun hükümlerine uyulup uyulmadığını kontrol etmekle görevli Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü’ne başvurabilirsiniz.
Evde kedi köpek beslemek için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?
Yönetim planında buna karşılık gelen bir yasak yoksa, beslemeye izin verilir. Kat mülkiyeti kanununda hayvan bulundurmaya ilişkin bir düzenleme yoktur; burada yönetim planı belirleyicidir.
Komşum hayvan besliyor ne yapmalıyım?
Bu esnada ortak alanda hayvan besleyen kişi diğer apartman sahiplerini rahatsız etmemelidir. Aksi takdirde etkilenen apartman sahipleri, rahatsızlık iddiasıyla mahkemeye başvurarak söz konusu alanda hayvanların barındırılmasını ve beslenmesini engelleyebilir.
Evde hayvan besleyen kiracı nasıl çıkarılır?
Herhangi bir kimsenin hayvanını ihtar, düzenli site veya apartman toplantısı kararı, şehir polisi kararı veya dilekçe ile tahliye etmek mümkün değildir. Hayvanın serbest bırakılması için mahkeme kararı alınması gerekir.
Evcil hayvan nereye şikayet edilir?
HAYDİ’yi (Hayvan Durum İzleme) cep telefonunuza indirip ihbarınızı doğrudan Doğa ve Çevre Koruma Polisi Birimi’ne gönderebileceğiniz gibi, Çevre ve Hayvan Polisi Birimi’nin 112 numaralı telefonunu arayarak da ihbarda bulunabilirsiniz.
Evde köpek besleyen kiracı nasıl çıkarılır?
Herhangi bir kimsenin hayvanını ihtar, düzenli site veya apartman toplantısı kararı, şehir polisi kararı veya dilekçe ile tahliye etmek mümkün değildir. Hayvanın serbest bırakılması için mahkeme kararı alınması gerekir.
Kiracı evden çıkmadan ne kadar önce ev sahibine haber vermeli?
Kiracı isterse sözleşme süresinin bitiminden 15 gün önce bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebilir. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde ise 10 yıllık sürenin bitiminden sonra uzatılan yılların bitiminden 3 ay önce bildirimde bulunarak fesih mümkündür. Aksi takdirde kaldırılamaz.
Evde kedi köpek beslemek için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?
Yargıtay Genel Kurulu’nun bu kararı, evlerinde evcil hayvan beslemek isteyen kişiler için önemli bir karardır. Bu karar, ev veya mülkün yönetim planında evcil hayvan beslemeyi yasaklayan bir hüküm varsa evcil hayvan beslemenin mümkün olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.
Ev sahibi gelip evi kontrol edebilir mi?
Hayır, ev sahibi kiracının izni olmadan eve giremez. Türk Ceza Kanunu’nun 116. maddesine göre konut dokunulmazlığını ihlal etmek bir suçtur ve ev sahibinin kiracının izni olmadan eve girmesi yasaya aykırıdır. Bu durumda kiracı, ev sahibine karşı Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunma hakkına sahiptir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Penguen En Çok Neyi Sever